Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ Γράφει ο Αναστ. Ι. Τριπολίτης, Ιατρός, νησιώτης και παππούς

 

 

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα τα οποία ώθησαν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να θυμηθεί τους φουκαράδες τους πρόσφυγες, όμως συμφωνώ ότι «καλώς έπραξεν». Έστω για λίγο, τα φώτα της δημοσιότητας εστράφησαν προς την Ελλαδίτσα μας και φάνηκε το τι «τραβάει» κι αυτή μαζί με τους ξεσπιτωμένους, όταν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ τμήμα της Ευρώπης τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ο πρόλογος περίεργος. «Πού κολλάνε τα κεφτεδάκια γιατρέ μας;» θα διερωτώνται οι Αναγνώστες μου.

Κάπου λοιπόν στο Νέο Ψυχικό ζει ένα από τα τέσσερά μου παιδιά[1] με τη γυναίκα του και τις δύο εγγονούλες μου! Η γυναίκα μου λοιπόν όταν μαγειρεύει, πάντα θυμάται τις εγγονούλες μας, όμως 24 ώρες πριν που μας επεσκέφθησαν, ξέχασε να βάλει στη σακούλα με το μαγειρεμένο φαγητό που τους έδωσε και τα… κεφτεδάκια που είχε φτιάξει! Έτσι, την επομένη το μεσημέρι σκέφθηκε να τους τα πάμε.

Πράγματι, μπήκαμε στο αυτοκίνητο (εγώ συνταξιούχος γιατρός και… οδηγός, η γυναίκα μου δεν οδηγεί) και ξεκινήσαμε για το σπίτι τους που είναι σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από το δικό μας. Όμως όσο πλησιάζαμε, τόσο η κίνηση δυνάμωνε (το… traffic δηλαδή). Τόσο, που όταν πλησιάσαμε το σπίτι των παιδιών κι εγγονών μας, η αστυνομία μας έκανε «αναστροφή» (δεν μας άφησε να πλησιάσομε). Εμείς (η γυναίκα μου), για να μη γυρίσομε άπρακτοι, κατέβηκε και τους πήγε τα κεφτεδάκια περπατώντας περί τα 300-400 μέτρα, επειδή εγώ έπρεπε να μείνω στο αυτοκίνητο, διότι ενοχλούσα ελαφρώς!…

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν! Αργότερα έμαθα ότι ο Πάπας ήταν σε κάποιο σπίτι εκεί τριγύρω (ξεκουραζόταν), ενώ εγώ νόμιζα ότι μένει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Καλό ταξίδι, καλή επιστροφή κύριε(;) Πάπα!… Άραγε οι προκάτοχοί Σου σκέφθηκαν (τότε) τους Έλληνες πρόσφυγες που ήταν και Ορθόδοξοι Χριστιανοί; (έπιασα τον εαυτό μου αδιάβαστο).

 

 

Με εκτίμηση,

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

 

[1]     Έχω τρεις γιους και μια θυγατέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.